Likovna delavnica z ambruško čebelo

Tina Žerovnik

petek, 29. junija 2018

V letošnjem majniku skorajda ni bilo kraja v naši državi, ki se ga ne bi dotaknile čebele. Nič drugače ni bilo v Ambrusu. V soboto, 19. maja, le dan pred svetovnim dnevom čebel, je tako v domačem kulturnem domu potekala likovna delavnica z ljubiteljsko slikarko Pavlo Jakopič – Pavl’co, tudi članico Likovne skupine Kulturnega društva Ambrus. Uganete, kakšna je bila tema delavnice? Čebele, jasno.

Delavnica, ki je bila namenjena otrokom in odraslim, je tudi letos privabila veliko ustvarjalnih navdušencev. Vsak od njih je dobil čisto pravo platno, na katerega je s čopičem in akvareli naslikal svojo umetnino. Zares so se izkazali, ti mali in veliki umetniki, marljivi kot čebele. Ob koncu delavnice so namreč na čelu s svojo mentorico, gospo Jakopič, ponosno občudovali čudovit kolaž cvetočih pomladnih rožic in razigranih čebel, ki letajo s cveta na cvet, še pisan čebelnjak je bil tam.

Poslikana platna bodo vsem udeležencem delavnice zagotovo še dolgo krasila domove in jih spominjala na prijetno majsko dopoldne. Prav tako pa je gotovo, da bo Ambrus tudi v prihodnje gostil kakšen podoben dogodek. Tak, ki poslika platno in hkrati poslika srce. Za novo doživetje in lep spomin.

Špela Zupančič, KD Ambrus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja