Gledališče je stičišče – vpisujemo deseto sezono Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica

ZKD

petek, 30. avgusta 2024

Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica vabi vse ljubitelje gledališča, da se pridružite publiki Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica v jubilejni deseti sezoni, polni smeha, presenečenj in vrhunskih predstav. Z veliko skrbnostjo smo za vas izbrali štiri zabavne predstave, in se držali vodilne misli sezone: SMEH JE ZDRAVILO ZA VSE TEGOBE DANAŠNJE DOBE.

Vabimo vas, da z nami doživite pristno gledališko izkušnjo v svojem lokalnem okolju. Počakajo naj pametni telefoni in vsi drugi ekrani. V svojo družbo povabite družinske člane, znance in prijatelje in prijeten večer bo ob dogajanju na odru zagotovljen. S tem boste podprli kulturno dogajanje v naši občini in postavljali temelje tudi za nove prihodnje sezone. Ne nazadnje je Gledališki abonma Ivančna Gorica v živo tekel zadnjih deset let, tudi v času najstrožjih koronskih ukrepov. Za podporo se zahvaljujemo zvestim gledalkam in gledalcem in upamo, da vas bomo lahko tudi letos razveseljevali s srečevanjem v gledališču.

Gledališki abonma zajema ogled štirih gledaliških predstav. Cena abonmaja je 30 evrov. Uro pred predstavo bo mogoče kupiti tudi posamezne vstopnice. Gledališki abonma je lahko lepo darilo.

V primeru višje sile si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

Za rezervacijo vstopnic pišite na gledaliski.ivancna@gmail.com, ali kar takoj izpolnite elektronsko prijavnico na povezavi:

Prijavnica Gledališki abonma Ivančna Gorica 2024

Vse informacije o programu si lahko preberete v zloženki:

Gledaliski abonma-program zloženka

Na našem odru se tudi v novem programu gledališkega abonmaja veselimo vrhunskih igralskih imen. Ne pozabimo posebej izpostaviti Iztoka Mlakarja, Vesne Pernarčič, Uroša Smoleja, Danijela Malalana in Roka Matka. Zasedba Gledališča Koper nas bo popeljala v zabavno rimano in narečno obarvano komedijo Trio s priredbami znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje.

Med prvimi v Sloveniji si bomo ogledali novo avtorsko predstavo Iztoka Mlakarja, kriminalko Pegule. Ta bo postregla z duhovitimi dialogi v izvedbi vrhunske igralske zasedbe in songi z živo spremljavo odlične glasbene ekipe.

Po narečnem primorskem utripu se bomo podali s Koroškim deželnim teatrom v ljubiteljske vode. V slovenskem dramskem besedilu se bomo preizpraševali o ustvarjalnih momentih svetovnega klasika Shakespearja, njegovih ljubljencih Romeu in Juliji in raziskovali njegove iztočnice za ustvarjanje nepozabnih besedil. Da ne bo pomote: to je komedija in ne tragedija.

Zadnji večer Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica bo postregel s komedijo Šentjakobskega gledališča Ljubljana Popolni tujci. Predstava je uvrščena med finaliste letošnjega 62. Linhartovega srečanja gledaliških skupin v Postojni in tako predstavlja jagodni izbor najboljših slovenskih ljubiteljskih predstav. Kaj se zgodi, ko prikrito postane odkrito? Nedolžna igra lahko hitro uide izpod nadzora in pripelje do nepričakovanih obratov, komičnih zapletov, a tudi grenkih spoznanj, ki so posledica življenja s pametnim telefonom.

Vabljeni.

Vaši organizatorji