Mozaični projekt z volno “Pravljična preobleka za drevo”

Melita Mersel Hočevar

torek, 21. februarja 2017

Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica, Knjižnica Ivančna Gorica in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični razpisujejo MOZAIČNI PROJEKT Z VOLNO z naslovom:

PRAVLJIČNA PREOBLEKA ZA DREVO

Sodeluj pri medgeneracijskem kvačkanju tudi Ti!

 

kvackanje2                    DSC_5606

Vsi poznamo projekt iz Šentvida pri Stični, ki je nastal pod vodstvom Jelke Rojec in pri katerem so v središču kraja nastali prelepi mozaiki. V nadaljevanju projekta bomo s skupnimi močmi izdelali mozaik, ki bo tokrat iz volne.

Vsakdo je vabljen k izdelavi volnenega pravokotnika, katerega vzorec in barve lahko oblikuje povsem po svoji domišljiji. Velikost izdelka naj bo največ 30 x 30 cm. Iz volnenih zaplat bomo naredili krpanko, ki bo tvorila gromozanski mozaik. Vse skupaj pa bo na koncu pomladna pravljična preobleka za drevesa pred Knjižnico Ivančna Gorica v občinskem središču. Volnene zaplate je možno oddati v Knjižnici Ivančna Gorica od 8. februarja do 2. aprila 2017.

Zainteresirani udeleženci, ki se želijo naučiti kvačkanja ali nadgraditi svoje znanje na tem področju, so vabljeni na delavnico kvačkanja z Jelko Rojec, ki bo v soboto, 18. marca 2017, ob 10. uri, v prostorih Knjižnice Ivančna Gorica. Dobrodošli pa so tudi vsi, ki bi bili pripravljeni svoje spretnosti kvačkanja prenesti in deliti z ostalimi, saj je prenos znanja in ohranjanje tradicije res dragocena vrednota.

Kontaktne osebe za projekt kvačkanja so: Jelka Rojec, idejna vodja projekta, dosegljiva na telefonski številki 041 287 083 in e-naslovu jelka.rojec@gmail.com, Ksenija Medved, vodja Knjižnice Ivančna Gorica na telefonski številki 031 707 978 in e-naslovu ksenija.medved@gmail.com in Maja Lampret, predsednica ZKD Ivančna Gorica na telefonski številki 031 843 900 in e-naslovu maja.lampret@ivancna-gorica.si, ki sta tudi na voljo za vsa dodatna pojasnila in informacije.

Drevo, oblečeno v mozaik, se bo v novi modni kolekciji predstavilo v času, ko domišljija nima meja in sicer v mesecu aprilu, ki je poln knjižnih praznikov. Pri oddaji izdelkov je potrebna avtorizacija, le tako bomo imeli pregled nad sodelujočimi.

Naj naše občinsko drevo, prepleteno z različnimi generacijami, res živi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja