Območna revija odraslih pevskih zborov

Melita Mersel Hočevar

ponedeljek, 13. marca 2017

V petek, 17. februarja 2017, je v prostorih Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični potekal drugi del letošnje območne revije odraslih pevskih zborov, v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ivančna Gorica. Pevska revija, ki je potekala v treh delih se je začela v četrtek, 16. 2.2017 v  Grosuplju, nadaljevala v petek v Šentvidu, zaključila pa v soboto, 19. 2. 2017, v Jakličevem domu na Vidmu v Dobrepolju.

Na reviji je bil prisoten tudi župan Dušan Strnad, ki je nastopajoče in obiskovalce v uvodu tudi nagovoril. V nagovoru je še posebej pohvalil organizatorja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, ki že vrsto let skrbi, da se nadaljuje kulturna tradicija treh sosednjih občin. Zahvalil se je še vsem pevcem in pevskim zborom, saj si je brez njih težko predstavljati izvedbo vsakršne prireditve. Vsem nastopajočim skupinam pa je zaželel uspešen nastop ter jih povabil na tradicionalni Tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvid pri Stični.

Na reviji v Šentvidu pri Stični se je kot prva na odru šolske avle predstavila Vokalna skupina Šentviški slavčki, za njim pa so se zvrstili še Mešani pevski zbor Sončni žarek, Moški pevski zbor Prijatelji, Mešani pevski zbor KD Sv. Mihaela Grosuplje, Mešani pevski zbor Ambrus, Moški pevski zbor Šmarje-Sap, Moški pevski zbor Ambrus, Mešani pevski zbor Zborallica in Mešani pevski zbor Zagradec. V Grosuplju sta se predstavila še dva pevska zbora iz naše občine in sicer Moški in Ženski pevski zbor Vidovo, v Dobrepolju pa so nastopili še Moški pevski zbor Dob, Mladinski mešani pevski zbor Srednje šole Josipa Jurčiča in Glasbena skupina Amabile iz Ambrusa.

Vse revije je spremljal strokovni spremljevalec Gregor Klančič, zborovodja in organist, ki je diplomiral na Akademiji za glasbo iz glasbene pedagogike in cerkvene glasbe ter ima tudi bogate izkušnje. Vodil je Primorski akademski pevski zbor Vinko Vodopivec, dekliški in čezmejni pevski zbor v Novi Gorici, bil umetniški vodja Trnovskega okteta iz Ljubljane, član Slovenskega komornega zbora, nastopal z orkestrom Slovenske filharmonije, s številnimi vokalnimi solisti ter sodeloval z številnimi instrumentalisti, zbori in še bi lahko naštevali.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja