Vokalno – inštrumentalni koncert Srednje šole Josipa Jurčiča

Tina Žerovnik

četrtek, 28. junija 2018

Kot že vrsto let doslej smo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica tudi letošnje dneve kulture v Občini Ivančna Gorica sredi maja obogatili s tradicionalnim letnim koncertom. Letos so se na koncertu v sredo, 16. maja, Mladinskemu mešanemu pevskemu zboru pridružili še dijaki violinisti in dijakinje flavtistke, ki obiskujejo Glasbeno šolo Grosuplje.

Pred skoraj polno dvorano so se vrstile zborovske pesmi izmenjaje z instrumentalnimi vložki. Zbor je zapel 17 pesmi, večino slovenskih narodnih, instrumentalisti pa so zaigrali 5 skladb. Med zborovskimi skladbami, uveljavljenimi in prepoznavnimi slovenskimi narodnimi pesmimi, kot so Pa se sliš’, Pod oknom, Stoji mi polje, Po jezeru, Bratci veseli, Dajte, dajte … so bile tudi slovenska popevka v zborovski priredbi in dve sodobnejši angleški zborovski skladbi. Pri nekaj skladbah je imel zbor za podporo odlično pianistko Danijelo Slana, ki je sicer tudi sopranistka šolskega zbora. Nastop sta vodila voditelja Iza in Julij, obiskovalci pa so dobili tudi ličen koncertni list, s katerim so spremljali nastop.

Priča smo bili zelo lepemu glasbenemu dogodku, ki ga je posebej oplemenitila mladost nastopajočih. Izredno lepo je bilo videti toliko mladih pevcev, ki so z navdušenjem in zelo ubrano sledili zborovodji Milanu Jevnikarju. Zagotovo se v našemu okolju ni bati, da bi slovenska ljudska in narodna pesem zamrli, dokler bomo imeli toliko navdušenih mladih pevcev.

Publika je nastop mladih pevcev in glasbenikov nagradila z bučnim aplavzom. V prijetnem prijateljskem druženju ob klepetu smo se zadržali še lep čas po koncertu. Razšli smo se z zavezo, da se spet snidemo, najkasneje ob letu osorej!

Milan Jevnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja