Video likovni navdihi za otroke z Joanno Zajac – Slapničar

ZKD

ponedeljek, 20. decembra 2021

Vabimo vas k ogledu likovnih navdihov, ki jih je pripravila Joanna Zajac – Slapničar. Želimo vam, da bi v posnetkih našli dobre ideje za ustvarjanje in razvijanje ročnih spretnosti. Naj deluje vaša domišljija. Poiščite navdihe v naravi ter v svojem vsakdanjem okolju.

O ustvarjalki:

Joanna Zając-Slapničar je študirala na Akademiji za Likovno Umetnost v Poznanu na Poljskem. Preko programa CEEPUS je študirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, na Oddelku za grafiko. Leta 2016 je magistrirala (podiplomski študij) iz Videa na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko, ilustriranjem, videom in fotografiranjem ter multimedijskimi projekti. Svoja dela je razstavljala na Poljskam, v Sloveniji, Švici, na Danskem, Švedskem, v Rusiji, Srbiji, Litvi, Romuniji, Ukrajini, Italji in ZDA. Pripravlja tudi ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke ter sodeluje na natečajih, likovnih kolonijah in razstavlja. V svojih delih prenaša individualno, intimno doživetje na polje umetnosti. Junak njenih vizualnih zgodb je vedno človek s svojimi doživetji, zanimanji, strastmi in vsakdanjostjo. V ta svet pogosto vgrajuje svoje spomine, doživetja in hrepenenja.

 

Video 1: Čustva v likovni podobi

Čustva so del človeštva. Kadar rišemo človeka, je dobro vedeti, kako jih narisati. Posebej je to pomembno, ko si želimo pokazati zgodbo, narisati strip ali ilustracije. Ravno s čustvi vsaka risba vedno dobi življenje.

 

Video 2: Domišljijske vaje

Pri tem posnetku se razvija domišljija, ker iz nerazpoznavnih oblik izluščimo novo, konkretno podobo. Ustvarjanje primerno za vse starosti.

 

Video 3: Skulpture iz mila

Posnetek predstavlja prve korake v kiparstvo. Na igriv način razvija prostorsko predstavo.

 

Video 4: Izrezane risbe

S tehniko izrezane risbe treniramo ročne spretnosti, vadimo natančnost in razvijamo prostorsko planiranje.

 

Video 5: Oljni pastel in vodene barve

V posnetku spoznavamo, kako lahko kombiniramo različne tehnike. Na zelo preprost način naredimo zanimivo sliko in podzavestno pridobimo znanje o kontrastnih barvah.

Veliko zabave pri ustvarjanju!