Program prve sezone Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica že vabi

ZKD

ponedeljek, 25. aprila 2022

Predstavljamo vam program Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2022, ki prihaja v maju. Če želite okusiti štiri večere kakovostne glasbe, se nam pridružite. Od maja do septembra bo zazvenel raznolik, sproščujoč in svež program.

Glasba narekuje vsakdanji ritem naših življenj, saj se pojavlja na vsakem koraku, ki ga stopamo. Vabimo vas, da ob koncertih prve sezone glasbenega abonmaja v Ivančni Gorici začutite njen globlji pomen, ki presega le užitek ob popevanju in poplesavanju na njene ritme. Prepustimo se njenemu univerzalnemu jeziku, ki prestopa vse meje. Skupaj bomo raziskovali različne glasbene zvrsti in si tako popestrili vsakdan.

   

Z nami bodo raznolike zasedbe izvrstnih glasbenikov. Otvoritveni koncert bo z Godalnim kvartetom Emona namenjen klasiki. Prisluhnili bomo godalnima kvartetoma Beethovna in Ravela. Za tem se bomo z Mascara Quartetom prepustili viharju strasti in miru oceana, ki počiva nekje med Iberskim polotokom, Južno Ameriko in bogatim ljudskim izročilom. Raziskovali bomo prostor znotraj in zunaj resne glasbe in s toplino glasu barvali preko črte. Tretji izmed koncertov bo energičen in sproščen, saj nam bo zasedba Ajda Stina Turek trio predstavila priredbe jazz standardov, soul pesmi in avtorske skladbe. Na zaključnem koncertu abonmaja bomo prisluhnili izboru skladb iz bogate zakladnice slovenske in tuje sodobne zborovske literature. Pod vodstvom vrhunske zborovodkinje Helene Fojkar Zupančič se bo predstavil Zbor Sv. Nikolaja, ki se odlikuje po izpiljeni vokalni tehniki, bogatem zvoku in izvirnih interpretacijah.

   

Več o programu in nakupu si lahko preberete v priloženi zloženki na naslednji povezavi:

Glasbeni abonma zloženka 2022

Cena abonmaja je 30 evrov. Za rezervacijo abonmajskih vstopnic pišite na glasbeni.ivancna@gmail.com, kjer boste dobili nadaljnja navodila glede plačila in prejema vstopnic. Če ne dostopate do elektronskega naslova, nas za rezervacijo pokličite na 041 328 141.

Teden dni pred vsako prireditvijo bo mogoče kupiti tudi vstopnice za posamezni koncert. Cena posamezne vstopnice je 10 evrov. Informacije o prodajnih mestih bodo objavljene na spletni strani https://zkd.prijetnodomace.si/ in Facebook strani ZKD občine Ivančna Gorica.

Naj vam glasba pokaže svojo veličino. Vabljeni!