Enkratni dogodek za otroke: gledališka predstava »Šola rocka« in glasbena delavnica

ZKD

četrtek, 29. septembra 2022

 

Kdo? Vabljeni otroci starosti 6+

Kdaj? Petek, 7. oktober 2022, ob 17.00

Kje? Kulturni dom Ambrus

Organizatorja: ZKD občine Ivančna Gorica in Podružnična šola Ambrus

Prijave in dodatne informacije na zkd.ivancnagorica@gmail.com ali na telefon 041 328 141.

Delavnica je brezplačna. Vabljeni!

V tednu otroka smo v sodelovanju s Podružnično šolo Ambrus pripravili enkratni dogodek, ki združuje gledališko in glasbeno izkušnjo. Srečanje bo potekalo v dveh delih. V prvem delu se bodo učenci PŠ Ambrus predstavili s svojo gledališko predstavo Šola rocka, v drugem pa vam bodo pobližje predstavili glasbene cevi boomwhackers, katere boste lahko preizkusili tudi sami.

Šola rocka – gledališka predstava v izvedbi učencev PŠ Ambrus

Učenci 5. r. PŠ Ambrus so skupaj z njihovo mentorico Nino Kastelec pripravili glasbeno-gledališko predstavo z naslovom Šola rocka, ki govori o prihodu nove učiteljice za glasbo, velike oboževalke znanega rokerskega pevca Bon Jovija. Učence želi poučiti nekaj o tej zvrsti glasbe, saj je večini neznana. Toda, kaj ko to ni všeč ravnatelju in ostalim učiteljem na šoli, zato se ravnatelj odloči, da bo novo učiteljico odpustil. Le kaj na to porečejo njeni učenci? Vas zanima kako se bo zgodba razpletla? Potem ste vabljeni, da si ogledate predstavo.

 Igranje na boomwhackers cevi

Boomwhackers – uglašene glasbene cevi, so plastične cevi različnih dolžin in barv. Vsaka dolžina in barva cevi je uglašena na določen ton, kar omogoča izvajanje in ustvarjanje različnih ritmov, melodij in akordov. V šoli popestrijo ure glasbe, saj učenci zelo radi raziskujejo in preizkušajo široko paleto različnih načinov uporabe glasbenih cevi, ponavljajo ter izvajajo ritmične in melodične vzorce in pridobivajo občutek za melodijo. Otroci bodo na delavnici lahko preizkusili igranje na glasbene cevi, ustvarjali ritmične vzorčke ter ob diaprojekciji melodično spremljali različne znane in manj znane pesmi.