Prvi koncert Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2023 – Moški pevski zbor Srečko Kosovel

ZKD

sreda, 1. marca 2023

Pred nami je že prvi koncert Glasbenega abonmaja

Ivančna Gorica 2023, ki bo na sporedu

v soboto, 18. marca 2023, ob 19.30 

v cerkvi sv. Kozme in Damijana na Krki.

Pod vodstvom mednarodno uveljavljenega skladatelja in zborovodje Andreja Makorja bo nastopil Moški pevski zbor Srečko Kosovel.

Kosovelovci se bodo v prvem delu koncerta predstavili s sakralnim programom avtorjev Hasslerja, Mendelssohna, Chesnokova, Brazysa, Makorja, Srebotnjaka in drugih. V drugem delu boste lahko prisluhnili izboru najlepših in najbolj izvajanih slovenskih skladb za moški zbor.

Še vedno se lahko vpišete med poslušalce glasbenega abonmaja. Prijavite se na elektronskem naslovu glasbeni.ivancna@gmail.com. Cena abonmaja, ki vsebuje štiri koncerte različnih zvrsti, je 30 EUR.

Podroben program Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2023 si lahko ogledate s klikom na zloženko: Glasbeni abonma zloženka 2023Glasbeni abonma zloženka 2023

Uro pred sobotnim koncertom bodo na voljo tudi posamezne vstopnice. Cena 10 EUR (otroci 8 EUR).

Vabljeni na potovanje v svet glasbe!

Nešteto vaj, koncertov, potovanj in skoraj praviloma najvišje uvrstitve na priznanih domačih in mednarodnih tekmovanjih pevskih zborov predstavlja zgodovino skoraj osmih desetletij, na katero so pevci, dirigenti in ljubitelji Moškega pevskega zbora Srečko Kosovel upravičeno ponosni. Na velike uspehe zbora, ki ga še vedno sestavljajo ljubiteljski pevci iz Vipavske doline, pa smo skupaj z njimi ponosni vsi Slovenci. Ohranjajo in utrjujejo našo kulturo, v kateri ima zborovsko petje prav posebno mesto. S slovensko pesmijo razveseljujejo domačo in tujo javnost, laično in strokovno uho, posebej tudi Slovence po svetu. S sezono 2017/2018 je umetniško vodenje zbora prevzel Andrej Makor.

Zborovodja Andrej Makor je na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomiral iz glasbene pedagogike, kasneje pa tudi iz kompozicije in solo petja. V sorazmerno kratkem času svojega glasbenega ustvarjanja je prejel izjemno število nagrad in priznanj, tako doma kot v tujini. Svoje znanje je nadgrajeval na magistrskem študiju iz kompozicije na državnem konservatoriju za glasbo v Padovi, kjer je študij zaključil z odliko. Makorjeve skladbe izvajajo tako na državnih kot tudi mednarodnih festivalih, abonmajih in tekmovanjih. Kot skladatelj redno sodeluje z glasbeniki in zasedbami s celega sveta.