Prvi koncert Glasbenega abonmaja 2024: FUNK FACT S PEVKO LARAO IN SAKSOFONISTOM GREGORJEM SKAZO

ZKD

nedelja, 3. marca 2024

Vabljeni med poslušalce prvega koncerta Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2024, ki bo ta petek, 8. marca ob 19.30 v Kulturnem domu Šentvid pri Stični. 

Glasbeni večer bo napolnjen s funky avtorskimi komadi s primesmi vsega možnega. Nastopila bo skupina Funk Fact s pevko Larao in saksofonistom Gregorjem Skazo.

Vstopnice uro pred koncertom. Cena 10 EUR. 

Več informacij dobite na: zkd.ivancnagorica@gmail.com, FB ZKD občine Ivančna Gorica in telefonu 041 328 141. 

Na voljo so tudi še abonentske vstopnice, ki vključujejo obisk štirih glasbenih večerov kakovostne in raznovrstne glasbe za samo 35 EUR. 

Več o programu glasbenega abonmaja:

https://bitly.ws/3cibA

VEČ O IZVAJALCIH:

Funk Fact je zasedba štirih prijateljev, ki se poznajo že (pre)dolgo in so igrali v najrazličnejših zasedbah, zaradi česar se jim že malce meša. Kot rezultat tega kaosa je tik pred pandemijo nastal Funk Fact, v sklopu katerega so si ustvarili varno mesto za ustvarjanje funky avtorskih komadov s primesmi vsega možnega. Sodelovanje je na tej poti že postreglo s popevko tedna na Valu 202 in zagotovilo redno gostovanje Funka na radijskih frekvencah in lestvicah. V naše goste prihajajo v razširjeni zasedbi s pevko larao in saksofonistom Gregorjem Skazo.

Funk Fact so:

Leon Firšt (klaviature) je eden najbolj izvajanih in največkrat nagrajenih slovenskih skladateljev mlajše generacije, multiinštrumentalist in aranžer, za katerega je značilna žanrska fluidnost, saj se kot avtor in izvajalec uspešno loteva sodobne klasične glasbe, filmske glasbe, muzikalov, jazza, popa …

Alen Kovše (vokal, kitara), znan tudi kot frontman skupine Take Off in “John Lennon” enega najuspešnejših Beatles tribute bendov na svetu, je eden najprodornejših moških vokalov na sceni ter šolan jazz kitarist, ki mu pa ni niti najmanjši problem pohoditi tudi kakšen drive pedalček.

Jaka Krušič (bas) je zelo zaželen mednarodno aktiven jazz kontrabasist in izkušen bas kitarist, član prenekatere ritem sekcije, ki včasih za Funk Fact napiše tudi kakšno zakomplicirano besedilo.

Gregor Hrovat (bobni) je tolkalist z magisterijem, ki ima za sabo veliko uspehov na tekmovanjih in solističnih nastopov z orkestri, zadnja leta pa je prepoznaven kot eden najbolj iskanih session bobnarjev v Sloveniji.

Vabljeni.

Veselimo se srečanja z vami.

Vaši organizatorji