Otroška folklorna skupina Vidovo iz Šentvida pri Stični nastopila na državnem srečanju v Majšperku

Tina Žerovnik

ponedeljek, 4. junija 2018

V soboto, 2. junija 2018, so se člani Otroške folklorne skupine Kulturnega društva VIDOVO iz Šentvida pri Stični udeležili državnega srečanja otroških folklornih skupin Ringaraja 2018, ki je potekalo v Kulturno poslovnem centru v Majšperku. Na tem srečanju so nastopile skupine, ki so se v tristopenjskem sistemu selekcije dokazale z zanimivimi in kakovostnimi predstavitvami.

Izbor za državno srečanje sta pripravili selektorici regijskih srečanj otroških folklornih skupin, dr. Metka Knific Zaletelj in Maja Miklavž Sintič. Šentviški folkloristi so svoj splet »RIB`NČAN IN KOBILJE JAJCE« predstavili med desetimi najboljšimi otroškimi folklornimi skupinami, ki so predstavljale plese Štajerske, Primorske, Notranjske in Gorenjske.

Otroško folklorno skupino Vidovo vodita Anita Kotar in Katarina Kotar, ki sta odrsko postavitev tudi pripravili. Vodji skupine s svojim pozitivnim in navdušujočim pristopom v naših otrocih vzpodbujata čut za ohranjanje kulturne dediščine.

Prireditev je potekala pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, gostiteljstvo pa je prevzela Območna izpostava Ptuj. Vodjam in naši skupini, za katero smo neizmerno ponosni, da je dosegla državno raven, čestitamo in želimo še veliko uspešnih nastopov v nadalje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja