DUŠAN – ta petek druga predstava gledališkega abonmaja

ZKD

torek, 19. oktobra 2021

Ta petek, 22. oktobra, bo ob 20. uri v Domu kulture Šentvid pri Stični na sporedu druga predstava Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica. V izvedbi Kulturno umetniškega društva DramŠpil Ribnica si bomo ogledali dramedijo Dušan.

Predstava, ki je nastala po dramski predlogi Mirana Mateta, je kombinacija drame in komedije. Na ta način karseda pristno odslikava našo resničnost, v kateri se pogosto vrtinčijo veseli in resni dogodki.

Dušan je čustven, občutljiv in lepo vzgojen mladenič, ki je večino svojega otroštva preživel sam z mamo. V spomin na očeta mu je ostal le medvedek, ki mu v težkih trenutkih daje zatočišče in ga pomiri. Odraščanje z ukazovalno mamo je pripomoglo k temu, da je Dušan odrastel v vodljivega moškega, ki se prepušča vplivu močnih žensk v svojem življenju. V študentskih letih spozna svojo prvo ljubezen Danico. Mama ga nato seznani z uspešno poslovno žensko Sonjo, saj Danica ni bila njena izbira. Dušan se nazadnje poveže še z Nino, s katero ima dolge pogovore na vroči liniji. Tako se znajde v vrtincu štirih žensk, ki z njim manipulirajo, vse skupaj pa začini in premeša srbski tajkun Miki.

Vstopnice so na voljo pol ure pred predstavo. Cena posamezne vstopnice 10 EUR.

Vabljeni!