Drugi koncert Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2023: Jazz trio NEJC ŠKOFIC, JOŠT LAMPRET IN GAŠPER BERTONCELJ

ZKD

torek, 11. aprila 2023

Pred nami je drugi koncert Glasbenega abonmaja

Ivančna Gorica 2023, ki bo na sporedu

ta petek, 14. aprila 2023, ob 19.30 

v dvorani Doma kulture Šentvid pri Stični.

Nejc Škofic, Jošt Lampret in Gašper Bertoncelj so trije priznani

glasbeniki, ki so se združili v enega bolj intimnih

jazzovskih sestavov – klavirski trio.

Koncertni repertoar bo pester, saj bo vključeval avtorske kompozicije, dandanes redko slišane standarde iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, prav tako pa skrbno izbrane klasike iz poznejših x-bop obdobij. Kot se za pravi jazzovski večer spodobi, bodo glasbeniki vse skupaj povezali z improvizacijskimi elementi ter s tem poskrbeli za spontano in edinstveno glasbeno izkušnjo.

Uro pred koncertom bodo na voljo posamezne vstopnice. Cena 10 EUR (otroci 8 EUR). Možne rezervacije na zkd.ivancnagorica@gmail.com. Dodatne informacije na telefonu 041 328 141.

Vabljeni na potovanje v svet glasbe!

Pianist in klaviaturist Nejc Škofic je vsestranski glasbenik z obsežnim repertoarjem; aktivno deluje v raznovrstnih žanrih. Izobraževal se je na konservatoriju v Celovcu, kjer je zaključil študij iz jazz klavirja in pedagogike, prav tako pa se je izpopolnjeval na področju klasične glasbe. V vlogi korepetitorja za gledališko petje je zaposlen na AGRFT.

Jošt Lampret je eden izmed najbolj vsestranskih in iskanih kontrabasistov ter bas kitaristov v Sloveniji. Je zmagovalec številnih domačih in mednarodnih tekmovanj. Kot solist je nastopil z več orkestri, tako v domovini kot na tujem. Kot komorni glasbenik sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki.

Bobnar Gašper Bertoncelj je mednarodno poznan po svoji muzikalnosti, živahnem »groovu« in pozitivnem odnosu do glasbe. Po končani srednji šoli se je odločil za profesionalno glasbeno pot. Študiral je na Brucknerjevi univerzi v Linzu. Po diplomi se je preselil v New York, kjer je bil sprejet na Masters of Arts program na City Collegeu. Več let je živel tudi v Izraelu, kjer je sodeloval z glasbeniki s celega sveta.