Maja Keuc – Amaya & Uroš Perič: Cheek to cheek

ZKD

sreda, 19. aprila 2023

Tretji koncert Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2023

ponuja edinstveno glasbeno poslastico.

Maja Keuc – Amaya & Uroš Perić

bosta s koncertom “Cheek to cheek” ob spremljavi kvarteta

nastopila 6. maja 2023 ob 19.30

v Domu kulture Šentvid pri Stični.

Piše se leto 1950. V svoji najboljši opravi sedite v Blue note jazz klubu v New Yorku, v zraku se prepletajo vonji parfuma, cigar in konjaka. Vaše telo opijajo soul/blues/jazz melodije v sožitju dveh žametnih glasov, ki vas zapeljivo vabita v svet občutkov in spominov, ki se vsaj tisti trenutek zdijo tako znani in polni hrepenenja, kot bi jih nekdaj že doživeli.

Koncert »Cheek to cheek« je glasbena poslastica dveh najbolj markantnih soul glasov črnske glasbe na domačih tleh, ki sta s svojo karizmatičnostjo in vrhunsko izvedbo prepričala že največja svetovna glasbena imena (Quincy Jones, Sheila Raye Charles, Jacob Collier, Ernie Watts …). Tesna glasbena prijatelja sta združila moči in svojo ljubezen do afriško-ameriške glasbe okronala z izjemnim glasbenim večerom.

Pohitite z rezervacijami. Mesto med poslušalci si zagotovite na elektronskem naslovu zkd.ivancnagorica@gmail.com.

Prodaja vstopnic uro pred dogodkom. Cena vstopnice 15 EUR, otroci 8 EUR.

Naj spregovori glasba!

Uroš Perić, izvrsten in edinstven glasbenik, pianist, aranžer, pisec besedil, umetnik v polnem pomenu besede, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Je eden najbolj plodovitih in uspešnih slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Svetovni glasbeni kritiki so ga označili za enega redkih belcev, ki premore vokal, slog in dušo črnskih glasbenikov.

Maja Keuc je svojo glasbeno kariero začela pri 17-tih letih in bila takoj prepoznana za enega najbolj obetavnih glasov v Sloveniji. Leta 2011 je zastopala svojo domovino na Pesmi Evrovizije in dosegla najboljšo slovensko uvrstitev do sedaj. V sodelovanju z Ansamblom za prosperiranje glasbe in poezije – PAPIR, je izdala album Po viharju, ki je bil najbolj predvajan album v letu 2010. Svoje glasbeno znanje je izpilila na konservatoriju za glasbo v Rotterdamu, kjer je leta 2016 diplomirala z odliko. V tretjem letniku se je izpopolnjevala tudi na Royal Academy of Music v Stockholmu. Preselila se je na Švedsko, kjer je hitro dvignila veliko prahu v tamkajšnji glasbeni industriji. Po izidu svojega prvega mednarodnega prvenca Fairytales, je prejela povabilo založniške hiše Baggpipe, ki deluje pod mentorstvom enega najuspešnejših piscev pesmi Andersa Bagga. Pisati in sodelovati je začela z uveljavljenimi švedskimi in mednarodnimi izvajalci, producenti in tekstopisci, zaslužna pa je tudi za lepo število mega hitov v Korejskem K-popu, ki trenutno silovito osvaja svet.