Alfonza za predsednika – druga predstava gledališkega abonmaja

ZKD

sreda, 11. oktobra 2023

V petek, 20. oktobra 2023, ob 20. uri v Kulturnem domu Šentvid pri Stični nadaljujemo z drugo predstavo Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica 2023.

Tokrat gostuje ljubiteljska ekipa igralcev iz KUD Jože Stupnik Svečina. Predstavili se bodo z burko v desetih slikah Alfonza za predsednika, ki je avtorsko delo Marka Radmiloviča. Gre za obešenjaško komedijo, skoraj grotesko, ki v stilu Radmilovičevega pisanja (Zapisi iz močvirja na Valu 202) skozi skoraj absurdno situacijo razgalja banalnost našega družbenega in političnega vsakdana. 

Predstava je bila na državnem nivoju prepoznana kot ena izmed sedmih najboljših ljubiteljskih predstav tega leta in je uvrščena med finaliste 61. Linhartovega srečanja. 

Vstopnice na voljo uro pred prireditvijo. Cena vstopnice 10 EUR (otroci 8 EUR). Dodatne informacije na zkd.ivancnagorica@gmail.com in telefonu 041 328 141.

Vabljeni!

 

VEČ O PREDSTAVI:

Igrajo: Andrej Stergar, Samo Radmilovič, Timotej Hauptman, Peter Jamšek, Bogdan Zajko, Rene Paskolo Mlasko, Tina Kren Mihajlović

Alfonza za predsednika je produkcija gledališke skupine KUD Jože Stupnik iz Svečine. Ljubiteljski oder ima tam dolgo in uspešno zgodovino, tako z odraslimi skupinami, sploh pa z otroškim gledališčem, ki je v preteklih desetletjih želo velike uspehe na slovenskih odrih. Prav iz te skupine je zrastla generacija, ki se z gledališčem ukvarja zavzeto, nekateri člani tudi več kot zgolj ljubiteljsko. Značilnost ljubiteljskega odra v Svečini je, da na njem sodelujejo igralci vseh generacij, kar je tako tradicija kot tudi nuja v vasici, ki šteje komaj nekaj sto prebivalcev. Marko Radmilovič, kot pisec dramskih tekstov za skupino in njen režiser, ter Miljenko Knezoci, kot tehnični vodja, stojita tudi v središču produkcije Alfonza za predsednika. Gre za obešenjaško komedijo, skoraj grotesko, ki v stilu Radmilovičevega pisanja (Zapisi iz močvirja na Valu 202) skozi skoraj absurdno situacijo razgalja banalnost našega družbenega in političnega vsakdana.

Večplastna predstava, v kateri je najti vse od situacijskega humorja do bolj kompleksne satire, je bila na državnem nivoju prepoznana kot ena izmed sedmih najboljših ljubiteljskih predstav tega leta in je uvrščena med finaliste 61. Linhartovega srečanja.

Avtor in režiser: Marko Radmilovič

Tehnično vodstvo: Miljenko Knezoci

Kostumi: Mojca Bernjak