Vse zastonj! Vse zastonj! – na sporedu v soboto, 30. septembra 2023

ZKD

sreda, 27. septembra 2023

V soboto, 30. septembra 2023, bo ob 20. uri v dvorani Kulturnega doma Šentvid pri Stični na sporedu prva predstava Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica 2023. Zagotovo ne bo manjkalo smeha in komičnih situacij, saj si bomo ogledali proletarsko komedijo Vse zastonj! Vse zastonj! v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj.

Predstava Vse zastonj! Vse zastonj! je na 31. Dnevih komedije v Celju prejela tri zavidljive nagrade: žlahtna komedija po izboru strokovne žirije; za vlogo brezposelne Antonie je nagrado žlahtna komedijantka prejela VESNA PERNARČIČ; žlahtna režiserka pa je postala AJDA VALCL.

Prodaja vstopnic uro pred dogodkom. Cena vstopnice 10 EUR, otroci 8 EUR. Informacije na telefonu 041 328 141 ali na zkd.ivancnagorica@gmail.com.

O PREDSTAVI:

Igrajo: Vesna Pernarčič, Aljoša Ternovšek, Vesna Slapar, Miha Rodman, Blaž Setnikar, statista Dominik Vodopivec in Jure Pogačar

V času ponovnih podražitev, ki jih doživljamo, postaja komedija Vse zastonj! Vse zastonj! še bolj aktualna. Družbenokritična farsa Daria Foja se prične po izbruhu upora v trgovinskem centru. Ženske, zgrožene nad dvigom cen, združijo moči, da bi postavile konec izkoriščanju. Njihov začetni zahtevek je polovična cena živil, pozneje pa se odločijo za bolj radikalne korake. V želji po spremembi začnejo skrivati živila pod oblačili in jih odnašati domov. Gospodinje se odločijo, da se bodo uprle zviševanju cen, a se morajo pri tem skrivati pred policijo in tudi pred svojimi zakonskimi partnerji. Zgodba se nadaljuje s serijo smešnih zapletov, a se ne spusti v banalnost. Avtor uspešno združi socialno angažiranost s humorjem. Komedija ostaja ostro kritična do neoliberalnega sistema, ki je pripeljal delavce do absurdnega boja za preživetje in poteptal njihovo človeško dostojanstvo.