TRETJI KONCERT GLASBENEGA ABONMAJA IVANČNA GORICA: ženski pevski zbor CARMEN MANET

ZKD

petek, 3. maja 2024

Vabljeni k obisku tretjega koncerta Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2024.

Vstopnice uro pred koncertom, cena 10 EUR.

Več informacij: FB ZKD občine Ivančna Gorica, telefon 041 328 141 ali na zkd.ivancnagorica@gmail.com

Program Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica sta finančno podprla Občina Ivančna Gorica in podjetje Komunalne gradnje d.o.o. Grosuplje.

 

Ženski pevski zbor Carmen manet se bo predstavil z izborom skladb, ki sodijo v sakralni prostor. Dotaknili se bodo glasbenih mojstovin Gallusa, Arnesena, Macdonalda, Edenrotha in drugih. V drugem delu koncerta bodo popotovali po Sloveniji s čudovitimi priredbami ljudskih in umetnih pesmi naših slovenskih skladateljev, kot so Čopi, Vovk, Pustinek Rakar. Nekaj skladb je bilo naročenih prav za ženski pevski zbor Carmen manet, ki jih z veseljem in s ponosom izvaja pri nas in po svetu.

Carmen manet je ženski pevski zbor iz Kranja, ki ga od ustanovitve leta 2011 vodi dirigent Primož Kerštanj. Redno se udeležujejo slovenskih in mednarodnih tekmovanj ter festivalov. Pevke so še posebej ponosne na tematske projekte, ki so plod njihove domišljije in veselja do glasbe. Njihovi najodmevnejši dosežki so: zmaga na prvem izboru za Evrovizijski zbor leta 2017, zlato priznanje na tekmovanju Grand Prix of Nations v Göthenborgu na Švedskem, samostojni koncert z naslovom Vidim te v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in intenzivni zborovsko-izkustveni koncert Aurora, ki so ga premierno izvedle v letu 2022. Zadnji uspeh zbora pa je absolutna zmaga na mednarodnem tekmovanju v Lucci v Italiji, maja 2023.