ČETRTI KONCERT GLASBENEGA ABONMAJA IVANČNA GORICA: Severa Gjurin z gosti

ZKD

torek, 28. maja 2024

Vabljeni k obisku četrtega koncerta Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2024.

Nastopila bo SEVERA GJURIN S KITARISTOMA UROŠEM RAKOVCEM IN

DEJANOM LAPANJO ter gostom Domnom Gracejem.

Vstopnice uro pred koncertom, cena 15 EUR.

Več informacij na: GSM 041 328 141 ali na zkd.ivancnagorica@gmail.com

Severa velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Ustvari ozračje, da gre človek lahko vase, se tam izgubi in zopet najde.

Nominiranka za Slovenko leta je izdala več albumov, odlikujejo pa jo tudi sodelovanja z vrhunskimi glasbeniki, kot so Vlado Kreslin, Niet in Avtomobili. Njena zadnja albuma sta samostojni Ali je še kaj prostora? ter skupni album Srčno v živo v duetu z bratom Galom Gjurinom, s katerim ves čas kariere sodeluje tako koncertno kot studijsko. Severa je tudi likovnica – slikarka ter likovna pedagoginja.

Glasbeno je venomer odeta v akustičen zvok. Tudi v Glasbeni abonma Ivančna Gorica prihaja v triu s priznanima kitaristoma Dejanom Lapanjo in Urošem Rakovcem. Skozi igro strun, melodij ter mogočnega in nežnega vokala se ustvarita žlahten muzikalni preplet in unikatna glasbena izkušnja. Prodoren zvok glasu in treh kitar je poseben zvok, miren in močan »kot šus«, jasen, razločen in zelo bogat. V gosteh se jim bo pridružil čudovit trobentač, avtor in producent, Domen Gracej, ki bo dodal svojo lirično pripovedno noto in kot vedno razigranost. Preplet glasbenikov in vrhunske pevke, ki ga ne gre zamuditi.

Sprehodila se bo po svojih uspešnicah, od vedre Kadar sva sama, melanholične Ali je še kaj prostora tam na jugu, občutene Sonce pa do novejšega singla Kamin. Predstavila pa bo tudi nekaj novih pesmi, zato še posebej vabljeni, da se skupaj odenemo v kakovostno avtorsko muziko in poetiko.

 Program Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica sta finančno podprla Občina Ivančna Gorica in podjetje Komunalne gradnje d.o.o. Grosuplje.