Tretje kmečke igre v Dobu pri Šentvidu

Tina Žerovnik

nedelja, 22. julija 2018

KŠD Dob je že tretje leto zapored organiziral kmečke igre v Dobu pri Šentvidu. Igre so potekale v nedeljo, 27. 5. 2018.

V dopoldanskem času so pričeli z otroškimi igrami. Kljub temu, da sta bili prijavljeni in tekmovali samo dve ekipi, je tekmovanje potekalo po ustaljenem načrtu. Ekipi sta bili borbeni, spretni in polni energije. S tem sta pripomogli, da so gledalci še toliko bolj uživali in glasno navijali za svoje favorite. Zmagala je ekipa KMEČKI TRIO, drugo mesto pa si je priborila ekipa HUDIČKI.

Po razglasitvi in podelitvi medalj in nagrad za otroške igre, so na obisk prišli konjarji Konjerejskega društva Gombišče, ki so brezplačno popeljali otroke s konjsko vprego.

Dan se je prevesil v popoldan in pričele so se igre za odrasle. Prijavljenih je bilo 10 ekip, ki so prav tako pokazale željo po zmagi, zabavi, borbenosti in veselemu druženju. Letos pa je bilo pripravljenih kar devet iger in po peti igri se je na nadaljevanje tekmovanja uvrstilo najboljših 8 ekip. Kot vsako leto do sedaj so se organizatorji tudi letos potrudili za pestrost iger. Odločili so se, da letos na prizorišče prinesejo njihove ročno izdelane »bace«, katere je bilo potrebno pomolsti, smučali so s tremi smučmi, s svojim meketanjem so morali priklicati sotekmovalce na pravo balo, prinesti čim več vode na drugo stran poligona v brenti, ki je bila malo za res malo za šalo preluknjana,…

Med kratkimi premori je za vzdušje poskrbel ansambel Hec. Podaril je tudi majice dvema zvestima paroma za vztrajno plesanje na plesišču.

Med samo prireditvijo so se gledalci lahko okrepčali s pijačo in jedačo. Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za tekmovalce, da niso odšli domov z praznimi želodčki.
1. mesto je dosegla ekipa LIMBERK, ki je za glavno nagrado prejela panoramski polet z letalskim klubom Šentvid. 2. mesto je prejela ekipa HOČEVSKA BANDA in 3. mesto je zasedla ekipa AMA.

Ob tej priložnosti se organizatorji zahvaljujejo vsem sponzorjem za izkazano pomoč pri izvedbi 3. kmečkih iger, gasilcem iz Doba za podarjeno vodo in seveda članom Kulturno športnega društva Dob za izvedbo iger ter organizacijo in podporo.

Nina Jovanović

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja