Glasba med knjigami

Tina Žerovnik

ponedeljek, 23. julija 2018

Letošnje, že 4. Dneve kulture v občini Ivančna Gorica, smo sklenili v ponedeljek, 28. maja, v prostorih Knjižnice Ivančna Gorica z etno jazz večerom »Glasba med knjigami« na katerem je s svojim izjemnim in energičnim glasbenim pristopom občinstvo navduševal Tomi Purich Trio ter z navdihujočimi recitacijami igralec Klemen Janežič.

Z etno jazz večerom »Glasba med knjigami« se je zaključilo pestro majsko kulturno dogajanje v občini Ivančna Gorica. Dogodek je bil namenjen predvsem ljubiteljskim ustvarjalcem, udeležili so se ga predstavniki kulturnih društev občine, ki so bili tokrat, za spremembo, v vlogi počaščenih gostov. Dogodek sta s svojo prisotnostjo počastila tudi podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole in predsednica ZKD občine Ivančna Gorica Maja Lampret.

Tomi Purich TRIO je v okviru »Slovenskega tedna knjig« in »Svetovnega dneva knjig« , v aprilu 2018, po knjižnicah pričel z izvajanjem glasbenih večerov. Tako je prišel tudi do knjižnice v Ivančni Gorici, kjer so se odločili, da ob glasbi počastijo tudi Dneve kulture v občini Ivančna Gorica ter občinski praznik. Tekom večera so se zvrstile tako avtorske skladbe kot tudi priredbe znanih uspešnic: Ti si mi u krvi, Riders on the storm, Pastirče mlado in milo.

Vodja knjižnice v Ivančni Gorici in gostiteljica večera Ksenija Medved je prav za to priložnost pripravila prevode in priredbe recitalov, ki so se tekom večera prepletali z glasbo. S svojimi izjemnimi interpretacijskimi sposobnostmi jih je recitiral ambasador ljubiteljske kulture in uveljavljeni slovenski igralec Klemen Janežič.
Po (za večino poslušalcev prehitro) končanem programu, je sledila manjša zakuska in druženje v prijetnem ambientu letne terase knjižnice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja