Glasbeni večer s flavtistko Katarino Zvonar

ZKD

sreda, 14. septembra 2022

V sredo, 21. septembra 2022, vas ob 19.30 vabimo

v dvorano župnijskega doma v Stični

na samostojni koncert flavtistke Katarine Zvonar.

Ob spremljavi pianistke Andreje Kosmač, profesorice na Akademiji za glasbo Ljubljana in Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, bo Katrina pripravila glasbeni večer, na katerem bo predstavila razgiban program, preplet romantičnih in sodobnejših del. Vstop prost.

Slišati bo manj izvajana dela flavtističnega repertoarja in nekaj priredb za flavto in klavir, ki pa klub temu ohranjajo svojo glasbeno in izrazno kakovost in vrednost. Od umirjene Arie madžarskega skladatelja Ernsta Dohnanyja, čutnih Romanc Roberta Schumanna do virtuoznih, a skrivnostnih melodij Francoza Guillaumena Connessona, na sporedu pa bodo tudi dela Paula Taffanela, Camilla Saint-Saensa in solo skladba nemškega skladatelja Sigfrida Karg-Elerta.

Katarina Zvonar je flavtistka, ki prihaja iz okolice Šentvida pri Stični. Svojo glasbeno pot je začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Grosuplje pod mentorstvom Nikoline Kovač, nadaljevala pa na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana s profesorico Lizo Hawlino. Leta 2019 je opravila sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer študira koncertno smer in instrumentalno pedagogiko v razredu profesorja Walterja Auerja, prvega flavtista dunajske filharmonije. Redno izpopolnjuje svoje znanje in zbira izkušnje pri igranju z različnimi orkestri in komornimi zasedbami. Novembra 2021 je nastopila kot članica orkestra Webern Symphonie v Konzerthausu na Dunaju na koncertu s pianistom Lang Langom pod vodstvom dirigenta Phillipa Jordana. Je prejemnica številnih nagrad na državni in mednarodni ravni: zlato priznanje in tretja nagrada na tekmovanju za mlade glasbenike Temsig 2019, zlato priznanje in prva nagrada na tekmovanju Giovani Musicisti 2017, zlato priznanje na Temsigu 2016, srebrno priznanje na tekmovanju komornih zasedb Temsig 2021 in druga. Izobražuje se na različnih seminarjih svetovno priznanih flavtistov, kot so M. Caroli, K. H. Schütz, A. Oliva, P. Bernold, J. Ostry, J. Balint, E. N. Kozmus, …

Vabljeni, da z obiskom koncerta razveselite svoje srce in podpirate mlade talente.