GLASBENI ABONMA IVANČNA GORICA 2023 – Vabljeni na potovanje v svet glasbe

ZKD

torek, 7. februarja 2023

Predstavljamo vam drugo sezono Glasbenega abonmaja Ivančna Gorica 2023, ki zajema štiri žanrsko raznovrstne koncerte kakovostne glasbe. Program je preplet manjših in večjih zasedb, vokalne in inštrumentalne glasbe. Kot tak ponuja glasbene večere v lokalnem okolju, ki jih je vredno obiskati.

Cena abonmaja je 30 evrov. Za rezervacijo abonmajskih vstopnic pišite na glasbeni.ivancna@gmail.com, kjer boste dobili nadaljnja navodila glede plačila in prejema vstopnic.

Uro pred vsako prireditvijo bo mogoče kupiti tudi vstopnice za posamezni koncert. Možne rezervacije na zkd.ivancnagorica@gmail.com.

Več informacij na telefonu 041 328 141 ali na zkd.ivancnagorica@gmail.com.

V primeru višje sile si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

Vabljeni na potovanje v svet glasbe!

 

Predstavljamo vam letošnji program:

S klikom na zloženko: Glasbeni abonma zloženka 2023

Nešteto vaj, koncertov, potovanj in skoraj praviloma najvišje uvrstitve na priznanih domačih in mednarodnih tekmovanjih pevskih zborov predstavlja zgodovino skoraj osmih desetletij, na katero so pevci, dirigenti in ljubitelji Moškega pevskega zbora Srečko Kosovel upravičeno ponosni. Na velike uspehe zbora, ki ga še vedno sestavljajo ljubiteljski pevci iz Vipavske doline, pa smo skupaj z njimi ponosni vsi Slovenci. Ohranjajo in utrjujejo našo kulturo, v kateri ima zborovsko petje prav posebno mesto. S slovensko pesmijo razveseljujejo domačo in tujo javnost, laično in strokovno uho, posebej tudi Slovence po svetu. S sezono 2017/2018 je umetniško vodenje zbora prevzel Andrej Makor.

Zborovodja Andrej Makor je na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomiral iz glasbene pedagogike, kasneje pa tudi iz kompozicije in solo petja. V sorazmerno kratkem času svojega glasbenega ustvarjanja je prejel izjemno število nagrad in priznanj, tako doma kot v tujini. Svoje znanje je nadgrajeval na magistrskem študiju iz kompozicije na državnem konservatoriju za glasbo v Padovi, kjer je študij zaključil z odliko. Makorjeve skladbe izvajajo tako na državnih kot tudi mednarodnih festivalih, abonmajih in tekmovanjih. Kot skladatelj redno sodeluje z glasbeniki in zasedbami s celega sveta.

Pianist in klaviaturist Nejc Škofic je vsestranski glasbenik z obsežnim repertoarjem; aktivno deluje v raznovrstnih žanrih. Izobraževal se je na konservatoriju v Celovcu, kjer je zaključil študij iz jazz klavirja in pedagogike, prav tako pa se je izpopolnjeval na področju klasične glasbe. V vlogi korepetitorja za gledališko petje je zaposlen na AGRFT.

Jošt Lampret je eden izmed najbolj vsestranskih in iskanih kontrabasistov ter bas kitaristov v Sloveniji. Je zmagovalec številnih domačih in mednarodnih tekmovanj. Kot solist je nastopil z več orkestri, tako v domovini kot na tujem. Kot komorni glasbenik sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki.

Bobnar Gašper Bertoncelj je mednarodno poznan po svoji muzikalnosti, živahnem »groovu« in pozitivnem odnosu do glasbe. Po končani srednji šoli se je odločil za profesionalno glasbeno pot. Študiral je na Brucknerjevi univerzi v Linzu. Po diplomi se je preselil v New York, kjer je bil sprejet na Masters of Arts program na City Collegeu. Več let je živel tudi v Izraelu, kjer je sodeloval z glasbeniki s celega sveta.

Koncert »Cheek to cheek« je glasbena poslastica dveh najbolj markantnih soul glasov črnske glasbe na domačih tleh, ki sta s svojo karizmatičnostjo in vrhunsko izvedbo prepričala že največja svetovna glasbena imena (Quincy Jones, Sheila Raye Charles, Jacob Collier, Ernie Watts …). Tesna glasbena prijatelja sta združila moči in svojo ljubezen do afriško-ameriške glasbe okronala z izjemnim glasbenim večerom.

Uroš Perić, izvrsten in edinstven glasbenik, pianist, aranžer, pisec besedil, umetnik v polnem pomenu besede, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Je eden najbolj plodovitih in uspešnih slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Svetovni glasbeni kritiki so ga označili za enega redkih belcev, ki premore vokal, slog in dušo črnskih glasbenikov.

Maja Keuc je svojo glasbeno kariero začela pri 17-tih letih in bila takoj prepoznana za enega najbolj obetavnih glasov v Sloveniji. Leta 2011 je zastopala svojo domovino na Pesmi Evrovizije in dosegla najboljšo slovensko uvrstitev do sedaj. V sodelovanju z Ansamblom za prosperiranje glasbe in poezije – PAPIR, je izdala album Po viharju, ki je bil najbolj predvajan album v letu 2010. Svoje glasbeno znanje je izpilila na konservatoriju za glasbo v Rotterdamu, kjer je leta 2016 diplomirala z odliko. V tretjem letniku se je izpopolnjevala tudi na Royal Academy of Music v Stockholmu. Preselila se je na Švedsko, kjer je hitro dvignila veliko prahu v tamkajšnji glasbeni industriji. Po izidu svojega prvega mednarodnega prvenca Fairytales, je prejela povabilo založniške hiše Baggpipe, ki deluje pod mentorstvom enega najuspešnejših piscev pesmi Andersa Bagga. Pisati in sodelovati je začela z uveljavljenimi švedskimi in mednarodnimi izvajalci, producenti in tekstopisci, zaslužna pa je tudi za lepo število mega hitov v Korejskem K-popu, ki trenutno silovito osvaja svet.

Lara Hrastnik je harfo začela igrati pri sedmih letih. V letu 2018 je zaključila dodiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, leta 2021 pa magistrski študij. Novembra 2020 je magistrski študij zaključila tudi na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Redno se udeležuje tekmovanj in dosega odlične uspehe. V sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, z Orkestrom Slovenske filharmonije in s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor je izvedla koncerte za harfo priznanih avtorjev. Redno koncertira solo, igra s komornimi sestavi in v orkestrih.

Dorotea Senica je s petnajstimi leti opravila sprejemni izpit na redni študij koncertne smeri flavta na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Diplomirala je z odliko ter nadaljevala z magistrskim študijem, v letu 2020 pa je bila za pol leta na študijski izmenjavi Erasmus v Parizu. Tekmuje že od desetega leta in je na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih mnogokrat osvojila največ točk. Kot solistka je nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom SNG Maribor ter madžarskim orkestrom Mendelssohn Chamber Orchestra. Priložnostno je igrala tudi v simfoničnem orkestru münchenskih filharmonikov. Dorotea je prejemnica štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, štipendistka Mednarodne glasbene akademije v Liechtensteinu ter Gallusova varovanka.